
Etter å ha jobbet i klesbransjen i mange år, primært som butikksjef i Norge, hadde jeg innsidekunnskap om klærne vi solgte og hvordan tekstilene ble produsert. Heldigvis har Norge gode etiske og miljømessige regler ved import av klær fra utviklingsland. Dette er et perspektiv vi har hatt i bakhodet da vi utviklet forretningsmodellen for selskapet vårt, Mia’s Choice.
Bærekraft, respekt for naturen og etiske innkjøp er nøkkelpilarer i vårt prosjekt.
Den bærekraftige Pima bomullen vi bruker er derfor dyrket på en måte som kan opprettholde produksjonsnivået med minimal miljøpåvirkning og samtidig støtte produsentenes levebrød og lokalsamfunn.
Vi ber om skriftlige garantier og dokumentasjon fra våre leverandører om at de oppfyller visse krav, for eksempel innkjøp av råvarer fremstilt i samsvar med gode standarder eller sertifiseringsprosesser.
Selv om standarder og sertifiseringsordninger varierer i forskjellige land sørger vi for at de inkluderer:
- Redusert bruk av farlige kjemikalier på gårder eller sikrere håndtering og mer effektiv bruk der kjemikalier fortsatt brukes.
- Mindre vannbruk for vanning av bomullsvekster, noe som kan være til fordel for andre lokale vannbrukere og naturlige habitater spesielt i vannpressede områder.
- Redusere fattigdom for bomullsbønder og arbeidere på bomullsgårder gjennom kvalitetsavling.
Med «bærekraftig» mener vi derfor produkter som oppfyller dagens behov uten at virksomheten går på bekostning av fremtidige generasjoners evne til å dekke sine egne behov. Mia er et lite barn, vårt barn, og i tillegg til å ha inspirert navnet på dette selskapet inspirerer hun også et slikt perspektiv.